У ЗСУ повідомили під чиїм контролем знаходиться Соледар

Соледар знаходиться під українським контролем.

На цей час у Соледарі йдуть запеклі бої, проте місто не здається ворогові. Українські сили роблять все можливе, аби Росія платила неймовірну ціну за кожен метр землі. Про це заявив спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

Читайте також: Поразка України може стати прелюдією до Третьої світової війни — прем’єр Польщі

На запитання ведучого щодо статусу міста Соледар, й під яким контролем воно знаходиться, Череватий відповів, що Соледар не російський. 

“Статус не російський, там наші підрозділи б’ються, завдають постійних втрат ворогові й намагаються кожної доби показати, що це місто не здається ворогові. Наші Збройні сили роблять все, щоб він платив неймовірну ціну за кожен метр, яким намагається рухатися”, — повідомив Череватий.

Він заявив, що головні два завдання у напрямку Соледара — це не дати ворогу прорвати українську оборону, вийти в тил і вийти далі рухатися по Україні, й друге — це максимально вибивати особовий склад і техніку окупантів, знищуючи його наступальний потенціал. 

Читайте також: У Путіна пригрозили затягуванням війни через постачання Україні танків

Нагадаємо, Володимир Зеленський повідомив, що у Соледарі та Бахмуті тривають бої. Глава держави подякував усім українським захисникам, які знищують загарбників на цьому напрямі.