Ердоган оголосив Швеції ультиматум

Турецький лідер вимагає від Стокгольма видачі 130 «терористів» для схвалення заявки на членство в НАТО.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Туреччина схвалить вступ Швеції до НАТО лише після того, як Стокгольм екстрадує до Анкари 130 «терористів». Про це турецький лідер сказав на зустрічі з турецькою молоддю, повідомляє в неділю, 15 січня, агентство Anadolu.

 

Так, Ердоган заявив, що Швеція ніяк не перешкоджає проведенню у себе демонстрацій на підтримку Робочої партії Курдистану, яку Туреччина вважає терористичною організацією. Також він заявив, що Стокгольм нібито раніше обіцяв, але так і не видав Анкарі 130 курдських «терористів».

 

«Ми сказали їм: «Якщо ви не видасте терористів, які знаходяться у ваших країнах, ми не зможемо ратифікувати вашу заявку на членство в НАТО у нашому парламенті. Їм необхідно екстрадувати близько 130 терористів, щоби їхні пропозиції пройшли через наш парламент, але, на жаль, вони ще не зробили цього», — сказав Ердоган.

 

Він наголосив, що на вулицях Стокгольма регулярно проводяться акції прихильників РКК. Президент наголосив, що Туреччина неодноразово попереджала владу Швецію про неприпустимість цього.

 

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet