Джапарова в ООН: РФ вже програла

Представниця України також висловила жаль, що «посланник зла — представник РФ Василь Небензя — все ще перебуває у кріслі постійного члена Ради безпеки ООН».

Перша заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова під час засідання Ради безпеки ООН закликала держави підтримати формулу миру – план мирного врегулювання, ініційований президентом Володимиром Зеленським.

 

При цьому вона висловила жаль, що «посланник зла — представник РФ Василь Небензя — все ще перебуває у кріслі постійного члена Ради безпеки ООН».

 

Джапарова наголосила на необхідності подальшого посилення тиску на Росію з метою знищення її військової машини.

 

Держава-агресор вже відчула вплив санкцій: у армії загарбників вже закінчуються сучасні озброєння та боєприпаси, зазначила вона.

 

«І хоча ми ще не перемогли, Росія вже програла», — наголосила вона.

 

Для остаточної поразки РФ та перемоги демократії, додала вона, необхідно посилити санкції у секторах, що мають особливе економічне значення для Росії. Йдеться, зокрема, про повне нафтове та газове ембарго та відключення російських банків від світової фінансової системи.

 

Не можна також допустити, щоб ті, хто допомагає Росії вчиняти військові злочини, уникнули відповідальності, зазначила Джапарова, уточнивши, що це стосується Білорусі та Ірану.

 

Представниця України вкотре закликала секретаріат ООН направити експертів для розслідування постачання безпілотних літальних апаратів.

 

За останніми оцінками, загальна сума збитків, завданих цивільній та критичній інфраструктурі України, перевищує 127 млрд доларів, додала Джапарова.

 

У свою чергу, постпред Росії в ООН Василь Небензя заявив, що Москва готова до досягнення цілей у ході переговорів або військових дій.

 

«Якщо цього результату можна буде досягти за допомогою переговорів, то ми до такого сценарію готові. Якщо ж ні, то всі поставлені завдання будуть досягнуті військовими засобами», — вважає Небензя.

 

Він відкинув мирний план президента України Володимира Зеленського.

 

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet