У Росії залучають в’язнів для потреб оборонного сектору — БР

Російських ув’язнених залучають до виготовлення танків та озброєння у війні проти України.

Російський оборонно-промисловий сектор з високою ймовірністю вдається до використання праці засуджених, намагаючись задовольнити виробничі потреби у воєнний час. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: В Очаківській громаді через обстріли поранено місцевого жителя

У розвідці повідомляють, що у листопаді 2022 року Уралвагонзавод (УВЗ), найбільший російський виробник танків, повідомив місцевим ЗМІ, що після зустрічі з Федеральною службою виконання покарань (ФСВП) візьме на роботу 250 ув’язнених.

“У Росії існує давня традиція використання праці ув’язнених, але з 2017 року примусова праця як особливе кримінальне покарання була знову введена. Маючи один з найвищих показників ув’язнення у світі, ФСВП здійснює нагляд за розгалуженою імперією з понад 400 000 ув’язнених і часто звинувачується у надзвичайній жорстокості та корупції”, — йдеться у повідомленні. 

Російське керівництво використовує ув’язнених для підтримки «спеціальної військової операції», в той час, як охочих добровольців все ще не вистачає.

Читайте також: Ніч в Соледарі була гарячою, — Маляр про запеклі бої за місто

У Міноборони Великобританії вважають, що праця засуджених, ймовірно, буде особливо потрібна виробникам відносно низькотехнологічного озброєння, такого як УВЗ, які майже напевно перебувають під сильним тиском Москви з метою збільшення обсягів виробництва.

Нагадаємо, зекам, що відвоювали у Вагнера, запропонували місця в Думі від Єдиної Росії. Вони мають всі необхідні компетенції, вважає член комітету Держдуми РФ з оборони Андрій Гурулєв.