У Москві заговорили про прямі переговори з Києвом

Західні посередники часто переслідують власні цілі та намагаються впливати на перебіг переговорів, зазначили в МЗС РФ.

Якщо переговори України і РФ якось відновляться, то вони, швидше за все, будуть прямими, без посередників. Про це повідомляє директор другого департаменту країн СНД МЗС РФ Олексій Поліщук.

Читайте також: У США підтримали намір союзників передати Україні танки

«Якщо і коли ці контакти відновляться, то вони, швидше за все, теж будуть прямими. І це було б найкращим варіантом, оскільки, як показує практика, західні посередники часто переслідують власні цілі та намагаються впливати на перебіг переговорів, діючи не для врегулювання конфлікту, а у власних політичних та економічних інтересах», – зазначив Поліщук.

Він також звернув увагу, що минулого року переговори з Україною були саме прямими.

«Досі ми лише безпосередньо з українцями і спілкувалися, використовуючи для цього майданчики, які нам люб’язно надавалися, що ми дуже цінуємо. У лютому-квітні минулого року три раунди російсько-українського діалогу проходили у Білорусі та один у Туреччині. Потім практично щоденні контакти здійснювалися з відеозв’язку. Це були прямі переговори з українцями», – нагадав Поліщук.

Раніше Зеленський заявив, що питання номер один — Соледар та Бахмут. Під час засідання Ставки президент відзначив бійців, які мужньо утримують позиції у Соледарі.