Путін сам буде змушений командувати своїми військами — посол

Якщо Путіна не влаштує командування Герасимова, то йому доведеться командувати своєю армією самому.

Якщо новообраний начальник Генштабу ЗС Росії Валерій Герасимов не буде мати успіху у веденні російських військ, скоріш за все президенту Росії Володимиру Путіну, доведеться самому командувати своїми військами. Про це заявив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в інтерв’ю Sky News

Читайте також: Битва за Соледар: у Генштабі відповіли щодо контролю над містом

Якщо останнє призначення провалиться “Путін буде змушений командувати своїми військами”, заявив Пристайко.

Посол також прокоментував ситуацію у Соледарі. Він заявив, що від Соледара “залишилося не так багато” — але Росії необхідно представити Володимиру Путіну якусь перемогу.

“Побачимо, як буде далі, але я так розумію, що вони намагаються презентувати своєму лідеру хоча б те, що їм вдалося здобути”, — заявив Пристайко. 

Говорячи про Соледар, він зазначив, що ця територія є надзвичайно маленькою, але “кожне місто є важливим”, адже головне питання полягає у тому, “скільки українських життів ми можемо помилування” в цьому маленькому містечку.

Читайте також: У Бердянську лунають вибухи, над містом гелікоптери: подробиці

Нагадаємо, у Міноборони Британії оцінили зміну командування військ РФ. Цей крок є «показником зростання ситуації, з якою стикається Росія, і явним визнанням того, що кампанія не відповідає стратегічним цілям Росії».