В офісі Байдена знайшли секретні документи

Документи належали до періоду між 2013-м та 2016 роками. Їх знайшли серед несекретних паперів Байдена, більшість із них були сімейними.

У власному офісі президента США Джо Байдена знайшли 10 секретних документів. Зокрема, там міститься інформація про Україну, Іран та Велику Британію. Про це у вівторок, 10 січня, повідомляє CNN.

 

Документи були датовані періодом між 2013 та 2016 роками. Їх знайшли у коробках, які знаходилися в офісних приміщеннях у Центрі дипломатії та глобальної взаємодії імені Байдена при Університеті Пенсільванії. Вони зберігалися разом з іншими паперами, які не мали закритої інформації.

 

Документи потрапляли під закон «Про президентські документи», який зобов’язує президентів та віце-президентів передавати документацію до Національного архіву після закінчення терміну повноважень.

 

Байден користувався офісом у період з 2017 по 2020 рік — після того, як пішов з посади віце-президента США.

 

У СNN додають, що генеральний прокурор Меррік Гарланд доручив прокурору США в Чикаго Джону Лаушу, якого призначив екс-президент Дональд Трамп, розслідувати цю справу.

 

Сам Байден заявив, що був здивований такою знахідкою, а також зазначив, що їхній зміст йому невідомий, пише Reuters. Він додав, що він та його команда повністю співпрацюють зі слідством.

 

«Ми повністю співпрацюємо з перевіркою, яка, я сподіваюся, скоро буде завершена», — сказав президент США.

 

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet