Важкі бої: у ЗСУ розповіли про ситуацію у Соледарі

Місто Соледар знаходиться під контролем ЗСУ, хоч у Росії проводять інформаційну операцію щодо його захвату.

Станом на 11 січня, 11:30 місто Соледар не під контролем Російської Федерації, там зараз йдуть важкі бої. Хоч там і складна ситуація, але під контролем ЗСУ. Про це повідомив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

Читайте також: Перспектив немає: Пєсков про мирні переговори з Україною

“Ворог зробив цілу інформаційну операцію, щоб показати, що вони вже захопили Соледар й розкидали по своїх Telegram-каналах, — це не відповідає дійсності. Там складна обстановка, але ситуація на контролі ЗСУ, головнокомандувача, керівництва Східного угрупування військ. Зараз йде потужна робота над тим, щоб прийняти максимально ефективні бойові рішення, які дозволять стабілізувати там ситуацію і завдати максимальної шкоди ворогу з мінімальними втратами для наших військ”, — повідомив Череватий. 

Він додав, що битва за Соледар вона дуже важлива з точки зору того, що українські військовослужбовці, десантники, прикордонники не дають ворогу системно прорвати оборону і зробити оточення, про яке вони всюди пишуть.

Читайте також: У Росії обмежили виїзд із країни військовозобов’язаним — ГУР

“ЗСУ масово знищує ворога та його техніку й деморалізують загалом їхні війська, тому що вони показують, що найдосвідченіші “Вагнерівці” при всьому похвальстві й пропаганді не здатні показувати якісь там результати”, — додав він.

Нагадаємо, Євген Пригожин заявив про захоплення Соледару — у ЗСУ спростували. Власник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин стверджує ніби його війська вже у Соледарі, опублікувавши фото з печер районі Володимирівки, Донецької області.