Байден та Трюдо обговорили подальшу допомогу Києву

Керівники двох країн зустрілися у Мехіко на полях саміту лідерів Північної Америки, щоб, серед іншого, вирішувати регіональні та глобальні проблеми, включаючи війну РФ проти України.

Президент США Джо Байден та прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявили, що вони готові й надалі відстоювати спільні цінності країн та продовжать підтримувати Україну в її боротьбі з російською агресією. Про це у вівторок, 10 січня, йдеться у заяві Білого дому за результатами зустрічі двох лідерів у Мексиці.

 

«Президент Байден та прем’єр-міністр Трюдо обговорили співпрацю у сфері оборони та безпеки з метою протистояння викликам 21-го століття, сприяння колективній безпеці та процвітанню, а також підтримці міжнародної системи, заснованої на правилах. Вони підтвердили свою відданість відстоювати спільні цінності у всьому світі, включаючи підтримку народу України, який захищається від жорстокої агресії Росії», — йдеться у заяві.

 

Президент Байден подякував прем’єр-міністру Трюдо за партнерство Канади у забезпеченні безпеки, економічної та гуманітарної допомоги Україні, за економічну та гуманітарну допомогу Києву під час війни.

 

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet