ЗСУ не виключають контрнаступ у районі Соледара

Мороз може дозволити військам використовувати важку техніку для контрнаступу.

У напрямку міста Соледар, що у Донецькій області, відбуваються жорстокі бої. Українські сили вживають заходів, аби армія РФ не могла просуватися далі. Якщо морозна погода продовжиться, то українські сили зможуть вести контрнаступальні дії. Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

Читайте також: Медведєв висловився за «тиху розправу над зрадниками»

“Морозна погода, якщо вона так продовжиться, звичайно вона уможливить використання важкої техніки типу танків, БМП і БТРів. Відтак будуть можливі контрнаступальні дії”, — повідомив Череватий. 

Він зауважив, що та сторона, яка краще підготується й підготує свою техніку до зимового етапу експлуатації, особовий склад, розробить кращі плани, та й матиме перевагу.

“Попередні всі операції показували, що ми намагалися завжди підготуватися краще за ворога. У нас виходу просто немає, ми воюємо за свою землю, тому самою головною зброєю українців було розумна оборона та наступ, тому що у нас не так багато сил та засобів на превеликий жаль. Ми намагаємося їх ефективно використати, щоб кожен набій та снаряд, кожна операція — це був черговий потужний крок до нашої перемоги”, — додав Череватий.

Читайте також: Окупанти двічі за ніч атакували Дніпропетровську область

Нагадаємо, Михайло Подоляк заявив, що Росія готує втечу із Криму. Влада України не повинна залишати наступним поколінням невирішений конфлікт із Російською Федерацією, вважають в ОПУ.