В Україні судитимуть генерал-майора, який допомагав Гіркіну

Російський генерал керував діями підрозділів “ДНР”, а також допомагав групі Ігоря Гіркіна.

В Україні заочно судитимуть російського генерала, який керував діями підрозділів “ДНР” та допомагав групі “Стрєлкова/Гіркіна”, російського терориста Ігоря Гіркіна.  Про це повідомляють в Офісі Генерального прокурора. 

Читайте також: Через негоду у Києві за ранок сталося 30 ДТП з потерпілими

Вінницька обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо російського військовослужбовця за фактом участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

“Слідством встановлено, що генерал — майор повітряно-десантних військ РФ, який народився на Вінниччині, з 2014 року входить до складу так званої “ДНР”. Саме він допомагав диверсійній групі “Стрєлкова/Гіркіна” в організації бойових дій проти Збройних Сил України”, — йдеться у повідомленні. 

Повідомляється, що генерал-майон особисто керував діями російських найманців та представників незаконних збройних формувань “ДНР” під час окупації міста Слов’янська. Від вищого військово-політичного керівництва Росії отримав звання “герой Росії”.

Читайте також: Папа Римський заявив, що війна, як в Україні — це “злочин проти Бога і людства”

Нагадаємо, ЗСУ повідомили, що РФ перекинула в Соледар «вагнерівців», але вони відступили з втратами. Олександр Сирський зазначив, що «вагнерівці» все ж відступили від міста з численними втратами.