Балкер з українською кукурудзою сів на мілину у Суецькому каналі

Балкер з 65 970 тоннами кукурудзи вдалося відбуксирувати.

Балкер Glory сів на мілину Суецькому каналі, рухаючись на південь, неподалік Ель-Кантари, міста на північному сході Єгипту. Судно вийшло з українського порту Чорноморськ 25 грудня, прямуючи до Китаю з 65 970 тоннами кукурудзи, згідно з даними Спільного координаційного центру (СКЦ), що базується в Стамбулі, який здійснює нагляд за експортом зерна з України. 3 січня воно було проінспектовано Об’єднаним координаційним центром біля Стамбулу. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Росія вдарила по ринку під Куп’янськом: багато людей під завалами

Управління Суецького каналу повідомило, що судно було знято з мілини й рух каналом відновлено. Адміністрація каналу повідомила, що буксири взяли на буксир вантажне судно, яке вийшло з ладу під час проходження по водному шляху.

Очікувалося, що поломка викличе лише незначні затримки, і колони суден відновлять регулярний транзит до 11:00 за місцевим часом (09:00 за Гринвічем).

Читайте також: ЗСУ не виключають контрнаступ у районі Соледара

Нагадаємо, у ГУР повідомляють, що єдиний авіаносець РФ доведений до «плачевного стану». Корпус крейсера Адмірал Кузнєцов у критичному стані. Корабель неспроможний переміщатися своїм ходом.