СБУ знайшли агітаційні листівки від Медведчука в єпархіях УПЦ МП

СБУ провела безпекові заходи УПЦ МП у 4 областях України й знайшли прокремлівську літературу, триколор й агітаційні листівки.

Співробітники СБУ провели безпекові заходи на об’єктах УПЦ (МП) у Херсонській, Кіровоградській, Дніпропетровській і Рівненській областях. Так, на території церков було виявлено бібліотеки з прокремлівською літературою, агітаційні листівки заборонених в Україні політичних партій і російську символіку. Про це повідомляють в СБУ.

Читайте також: За добу Херсонщину обстріляли 58 разів: шестеро загиблих

Повідомляється, що у результаті слідчо-оперативних дій секретарю Кіровоградської єпархії повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та релігійних переконань).

Також, на території церкви Святого праведного Іоанна Кронштадського на Херсонщині виявлено колишні склади з майном окупаційних угруповань Росії. Окупанти облаштували їх за сприяння настоятеля церкви протоієрея Анатолія Корнєва. Під час деокупації Херсона клірик утік разом зі своїми російськими “кураторами” на лівий берег Дніпра.

Також, СБУ у результаті обшуків у приміщеннях Свято-Троїцького Межирицького монастиря на Рівненщині виявила пропагандистські матеріали громадського об’єднання, яке очолює підозрюваний у державній зраді депутат Віктор Медведчук.

Читайте також: Ворог двічі за ніч обстріляв Дніпропетровщину

У Дніпропетровській області співробітники СБУ вилучили наклад брошур забороненої партії “ОПЗЖ” та інших антиукраїнських матеріалів.

Нагадаємо, СБУ затримала агента РФ, який наводив ракети на стратегічні підприємства України. Агент РФ збирав дані про розміщення стратегічних об’єктів у південно-східних регіонах України та передавав їх ФСБ.