Збільшилося споживання: в “Укренерго” оцінили стан енергосистеми в Україні

Через похолодання по Україні збільшилося споживання електроенергії, через це до всіх областей України доведені ліміти споживання.

Станом на 5 січня споживання в Україні продовжує зростати через поступове зниження температури та активізацію роботи промисловості та бізнесу. Аби забезпечити баланс в енергосистемі до всіх областей України доведені ліміти споживання, які діють з 8:00 до 23:00. Якщо ліміти споживання перевищуються — вводяться аварійні обмеження. Про це повідомляють в “Укренерго”. 

Читайте також: Наводив ракети на стратегічні підприємства України: СБУ затримала агента РФ

“Наразі у нічний період електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття споживання. Через несприятливі метеоумови є низка пошкоджень у розподільчих мережах центрального регіону. Ремонтні бригади оператора систем розподілу (обленерго) відновлюють живлення”, — йдеться у повідомленні. 

Повідомляється, що вчора ввечері на сході країни внаслідок обстрілу росіян пошкоджено один з об’єктів енергетичної інфраструктури. Крім того, у прифронтових районах на сході та півдні ситуація з електропостачанням складна через значні пошкодження електромереж та високу активність бойових дій.

В “Укренерго” закликали розумно споживати електроенергію й користуватися енергоємними приладами почергово аби знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність обмеження споживання.

Читайте також: “Вагнерівці” наймають політичних в’язнів із Чечні — ГУР

Нагадаємо, у ДТЕК повідомили, що на Київщині вводять нові графіки відключень світла. Тепер нові графіки складаються з трьох категорій.