Ердоган та Путін по телефону поговорили про Україну: подробиці

Ердоган та Путін у телефонній розмові обговорили Україну та газовий хаб у Туреччині.

Сьогодні, 5 січня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Лідери обговорили питання енергетики, стан і майбутнє турецько-російських відносин, а також регіональні події, включаючи російсько-українську війну і Сирію. Про це повідомляє Анадолу.

Читайте також: Міноборони РФ приховує провали на фронті — ISW

Ердоган заявив Путіну, що має намір зробити конкретні кроки для створення дорожньої карти зі створення газового хабу в Туреччині.

Обговорюючи війну Росії з Україною Ердоган нагадав про позитивні результати діалогових ініціатив, таких як «зерновий коридор», масштабний обмін полоненими та створення зони безпеки навколо Запорізької атомної електростанції.

Він наголосив, що заклики до миру та діалогу мають бути підкріплені одностороннім припиненням бойових дій та справедливим врегулюванням розбіжностей.

Стосовно Сирії Ердоган заявив, що для досягнення конкретних результатів режим Башара Асада повинен зайняти конструктивну позицію і здійснити низку кроків у політичному процесі.

Читайте також: Генштаб оновив дані про втрати РФ на 5 січня

Нагадаємо, у ГУР та РНБО розповіли про швидку смерть Путіна. В Україні упевнені, що війна з Російською Федерацією завершиться ще до смерті глави Кремля — вже цього року.