Росія готується до нового удару по Україні — ГУР

Дата нової атаки залежить від того, скільки ракет планує використати противник, а також погодних умов.

РФ готується до нового масованого удару по Україні, точна дата якого залежить від багатьох чинників. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв’ю РБК-Україна.

Читайте також: Названо суму збитків України через війну

Він пояснив, що підготовка до атаки – складний процес. Середній інтервал між використанням ракетного озброєння РФ – тиждень-два.

«Це вибір цілей, проведення розвідки, дорозвідки, це підготовка ракет, екіпажів, літаків, які будуть робити удар, та інші питання, пов’язані з координацією… А після завдання ударів знову потрібно провести дорозвідку, уточнити, які результати», — зазначив Скибицький.

Він повідомив, що дата нової атаки залежатиме від того, скільки ракет планує використовувати ворог.

«Ми бачимо, що зараз авіація тренується, перелітає з одного аеродрому на інший, є тренування екіпажів з завдання ударів за минулу добу. Отже, йде процес підготовки до наступного обстрілу», — підкреслив представник ГУР.

Також багато залежатиме від погоди.

«Зараз якраз нормальна погода для застосування вищого озброєння. Шахеди зараз, як правило, працюють у темний час, а ракетне озброєння може застосовуватися протягом доби. І зараз погода, принаймні, у Києві, підходяща», — уточнив Скибицький.

Раніше Зеленський заявив, що РФ намагається відстрочити свою поразку. Президент зазначив, що будь-яка спроба нового наступу РФ має провалитися. Це буде фінальна поразка держави-терориста.