Росія попросила: турецькі ЗМІ розкрили подробиці обміну Медведчука

Росія попросила обміняти Віктора Медведчука на 5 керівників батальйону «Азов» у Туреччині.

Обмін проросійського політика Віктора Медведчука проходив на прохання Росії. Один з найбільших обмінів полоненими з моменту початку війни з Росією 24 лютого проходив в аеропорті Анкари, що у Туреччині. Українська сторона обміняла Медведчука на бійців та командирів українського батальйону «Азов». Подробиці обміну розкрило турецьке ЗМІ Hurriyet.

Читайте також: Малоймовірно, що Росія досягне прориву під Бахмутом найближчими тижнями — БР

Газета розкрила подробиці обміну полоненими російської та української сторони, які відбулися в Анкарі. 

Повідомляється, що запит на обмін Медведчука надійшов саме від росіян, і коли українці погодилися, переговори відбулися в Туреччині, на базі Національної розвідувальної організації в Анкарі. Взаємні переговори зайняли певний час.

У день обміну росіяни висунули умову, що 5 керівників батальйону «Азов» залишаться в Туреччині, і Україна погодилася. 

Повідомляється, що у день Х в анкарському аеропорту імені Есенбога один за одним приземлилися літаки з Росії та України. Так, на борту літака з України перебував Голова партії «Опозиція за життя» Віктор Медведчук, а у літаку з Росії перебували 5 керівників батальйону «Азов».

Читайте також: Росія може готувати нову ракетну атаку по Україні — ОК “Південь”

“Після висадки з літаків українські посадовці зайшли до російського літака, а російські посадовці — до українського літака, під наглядом співробітників турецьких спецслужб. Як для контролю та перевірки особи, так і для перевірки стану здоров’я. З цього дня командири батальйону «Азов» є гостями Туреччини. З того часу жодна зі сторін не порушила домовленості”, — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, командирів Азова обміняли на Медведчука. Українська сторона передала російській Віктора Медведчука, завдяки чому з ворожого полону повернулися бійці з Азовсталі.

Раніше повідомлялося, воєначальникам РФ оголошено підозру за обстріл України: СБУ назвало імена. Обом оголошена підозра за обстріли цивільних об’єктів України.