РФ може стати колонією сусідньої країни — РНБО

Секретар РНБО вважає, що Росія може потрапити під політико-економічну експансію іншої країни.

 

Росія може стати «колонією» однієї із сусідніх країн. Ця ситуація має свої небезпеки. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону у неділю, 1 січня.

 

«Якщо хтось вважає, що 2023 рік буде легким, що у росіян уже все закінчилося і все буде добре — я не поділяю таку точку зору. Справа в тому, що у росіян можуть з’явитися власники. Ми на сьогодні спостерігаємо, що певна країна-сусід вже поступово забирає РФ під себе, тому що в неї там є свої інтереси. І це дуже небезпечна тенденція для всього світу, зокрема для нас», — зазначив він.

 

У відповідь на запитання, чи має він на увазі Китай, секретар РНБО відповів, що має на увазі «ті процеси, які відбуваються» і додав, що на них необхідно «уважно звертати увагу».

 

За його словами, керівник ГУР Кирило Буданов «правий, у Росії залишилося півтори-дві атаки такі потужні, як були по 100-120 ракет».

 

«Але ми маємо на увазі, що вони можуть отримати несподіваних «друзів» і Росія може стати колонією», — застеріг Данилов.

 

Він також пояснив, чи несуть Україні загрозу країни ОДКБ.

 

«ОДКБ нам як мокре горить. Це не така страшна для нас ситуація, ми б із цим питанням впоралися. Я говорю про набагато складніші речі — це країни, які мають ядерну зброю, з якими Росія може помінятися ядерними технологіями на ракети, яких немає у Росії», — зазначив секретар РНБО.

 

Великим викликом для України може бути мобілізація у Росії, вважає Данілов.