Збереження обличчя Путіна буде останнім цвяхом у труну повоєнного порядку — посол

Західні спроби “зберегти обличчя” Путіну остаточно доб’ють порядок, який прийняли після завершення Другої світової війни.

Постійний представник Польщі при Організації Об’єднаних Націй Кшиштоф Щерський заявив, що західні спроби “зберегти обличчя” президенту Росії Володимиру Путіну остаточно доб’ють порядок, який прийняли після завершення Другої світової війни. Про це повідомляє Кшиштоф Щерський в інтерв’ю PAP.

Читайте також: Росія може вдатися до обстрілів України перед Різдвом — Повітряні сили

“Для змісту миру найважливішим питанням є те, як будуть поводитися з Росією? Чи можливо, що російський імперіалізм буде визнаний ідеологією, яка загрожує світовому порядку, на тій же підставі, на якій свого часу був визнаний німецький нацизм? 

Бо якщо це станеться, то це відкриває шлях до повторення рішень, прийнятих після завершення Другої світової війни — позбавлення Росії інструментів відігравати роль глобальної наддержави, віддання під міжнародний суд воєнних злочинців у погонах і костюмах, включно з Путіним, виплата воєнних репарацій та інші подібні заходи”. —  вважає Щерський. 

Він додав, що якщо візьме гору варіант “наведення порядку” і збереження обличчя Путіна, то це може стати “останнім цвяхом у труну повоєнного порядку, символізованого принципами Статуту ООН”. 

Читайте також: У Білорусі продовжили спільні з Росією військові навчання

Нагадаємо, Володимир Зеленський повідомив, що Україна очікує перший транш від ЄС вже цього місяця. Президент України Володимир Зеленський провів розмову з Президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн та обговорили перший транш з ЄС.