РФ вивозить лікарів з Донецька до Маріуполя — Генштаб

Російські окупанти вивозять медперсонал та медобладнання з Донецької обласної клінічної лікарні імені Калініна.

 

Російські загарбники організували у тимчасово окупованому Донецьку вивезення медичного обладнання та медичних працівників із Донецької обласної клінічної лікарні імені Калініна до Маріуполя. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у своєму вечірньому зведенні у Facebook у четвер, 29 грудня.

 

Крім того, противник продовжує використовувати мережу цивільних закладів охорони здоров’я на тимчасово окупованій території для лікування поранених російських військовослужбовців та найманців приватних військових компаній. У Біловодську Старобільського району Луганської області продовжують лікування понад 100 поранених представників ПВК Вагнер. У місті Токмак на території так званого «воєнного шпиталю» лікують близько 120 поранених окупантів.

 

Куп’янський та Новопавлівський напрямки

 

Ворог веде активну оборону.

 

Херсонський напрямок

 

Противник проводить перегруповання військ на інші напрями, посилюється підрозділами територіальних військ, веде позиційну оборону.

 

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки

 

Ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено.

 

Сіверський та Слобожанський напрямки

 

Противник обстріляв райони населених пунктів Липівка та Грем’ячко Чернігівської області; Будки, Іскрисківщина та Запсілля — Сумський та Гур’єв, Сотницький Козачок, Стрілка, Зелене, Огірцеве, Гатище, Колодязне, Рідкодуб, Новомлинськ у Харківській області.

 

Куп’янський та Лиманський напрямки

 

Росіяни обстріляли райони 19 населених пунктів. Серед них – Куп’янськ, Колярівка, Табаївка, Кліщівка та Лозова Харківської області та Новоєгорівка, Ковалівка, Майданчик, Макіївка, Невське та Діброва у Луганській області.

 

Бахмутський напрямок

 

Ворог обстріляв понад 15 населених пунктів. Зокрема, Андріївку, Спірне, Берестове, Білогорівку, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївку, Курдюмівку та Ступочки Донецької області.

 

Авдіївський напрямок

 

Противник стріляв по таких населених пунктах: Орлівка, Авдіївка, Водяне, Веселе, Невельське, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

 

Новопавлівський напрямок

 

Противник обстріляв Времівку, Новоукраїнку, Пречистівку та Вугледар Донецької області.

 

Запорізький та Херсонський напрямки

 

Ворог здійснив обстріл позицій наших військ щодо танків, мінометів та ствольної артилерії в районах понад 35 населених пунктів. Серед них – Малинівка, Білогір’я, Мала Токмачка та Малі Щербаки Запорізької області і Зміївка, Антонівка, Зеленівка, Дніпровське, Велике в Херсонській області.

 

Успіхи ЗСУ

 

28 грудня, внаслідок вогневого ураження підрозділами Сил оборони ворожих позицій у районі Бердянська Запорізької області ліквідовано понад 50 окупантів.

 

Українська авіація завдала 12 ударів по районах зосередження загарбників та удару по позиції зенітно-ракетного комплексу противника. Наші ракетники та артилеристи за поточну добу вразили 4 пункти управління та 3 райони зосередження живої сили окупантів.

 

Зазначимо, що за інформацією Генштабу, ЗСУ щодня відбивають під Бахмутом на Донеччині до 20 атак противника.