Стало відомо, скільки «азовців» ще в полоні

Обміни полоненими між Україною та Росією стали відбуватися інтенсивніше, і значна частина українців уже повернулася додому.

Ще далеко не всіх «азовців» повернули з полону додому і багато українських родин чекають повернення своїх рідних з російського ув’язнення. Про це у вівторок, 27 грудня, заявила під час брифінгу «Різдво у полоні» у Медіацентрі Україна — Укрінформ мати військовополоненого, представниця ГО «Рада дружин та матерів захисників України «Жінки зі сталі» Наталія Кравцова.

 

«Зараз тисячі українських сімей живуть у своєму особистому пеклі, не маючи жодної інформації про долю своїх рідних, які стали на захист України і опинилися в руках ворога або зникли безвісти», — сказала вона.

 

Водночас, вона зазначила, що розпочалися обміни та бійці повертаються в Україну.

 

«Позитивний той факт, що обмінюють захисників Азовсталі хоча б по кілька людей. Але серед них немає бійців полку Азов, до якого росіяни мають особливе ставлення», — зазначила вона.

 

За її словами, зараз понад 700 бійців Азова восьмий місяць перебувають у полоні в Росії.

 

Раніше повідомлялося, що під час обміну полоненими представники Росії проводять певну їхню градацію. Чим «простіше» полонений, тим менше інтересу до нього виявляють окупанти.