У Бундестазі розповіли, як Україна зможе захистити себе від Росії після війни

У Бундестазі вважають, що Україні потрібні гарантії безпеки від НАТО аби після війни мати можливості й оборону.

Після закінчення війни, Україні потрібні гарантії від НАТО. Крім того, Україна має бути економічно сильною аби мати можливість виробляти зброю й Росія не наважилася знову напасти. Про це заявила голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Аґнес Штрак-Циммерманн в інтерв’ю RND.

“Україна потребує гарантій безпеки від НАТО і після цієї війни. Ми запевняємо Україну, що і після укладення мирної угоди ми залишатимемося на її боці. А в перспективі, за умови виконання всіх умов, стати членом НАТО”, — заявила вона. 

Голова оборонного комітету Бундестагу додала, що після війни Україні важливо бути економічно сильною аби виробляти зброю і мати оборону, щоб Росія не наважилася напасти знову.

“Після війни Україна також має бути зміцнена економічно таким чином, щоб вона знову була здатна виробляти оборонну зброю, а Росія не наважилася б знову напасти на Україну”, — додала вона. 

Нагадаємо, у Бундестазі критикують Шольца за відмову передати танки Києву. Глава комітету бундестагу з оборони закликала планувати постачання зброї Україні на кілька місяців уперед, а не просто реагувати на ситуацію.