Екс-глава райсуду на Харківщині підозрюється у держзраді

Після деокупації Вовчанська суддя-зрадниця разом із російськими військовими втекла на територію РФ.

Заочно повідомлено про підозру у державній зраді екс-главу Вовчанського районного суду Харківської області. Про це повідомляє Офіс генпрокурора України .

Читайте також: Patriot передадуть Україні у прискореному режимі — Кулеба

«За даними слідства, після окупації Вовчанська суддя вступила в змову з російськими загарбниками і сприяла створенню так званого судового органу РФ — «Вовчанський районний суд Харківської області». Вона добровільно обійняла в ньому посаду голови». Суддя провела збори працівників суду, де агітувала працювати на окупантів», — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що суддя пообіцяла підлеглим, що поїде на курси підвищення кваліфікації суддів до РФ, а після повернення особисто прийматиме іспит від кожного працівника на знання російського законодавства.

«Суддя повідомила, що для роботи в суді під її головуванням необхідний паспорт громадянина РФ і закликала підлеглих якнайшвидше його отримати. У приміщенні суду вона навіть організувала пункт приймання документів для отримання російських паспортів. На початку вересня вона склала штатний розпис і список працівників незаконного». судового органу та направила всі документи двом псевдоголовам — «главі ВДА Харківської області» та «главі ВДА Вовчанського району Харківської області», — повідомляють в Офісі генпрокурора.

В Офісі генпрокурора повідомили, що після звільнення Волчанська суддя-зрадниця разом із російськими військовими втекла на територію РФ.

Раніше Зеленський заявив, що ситуація на Донбасі болісна. Президент України підбив підсумки 306-го дня війни в Україні та розповів про те, що планує реалізувати найближчим часом.