Українське МЗС вимагатиме виключення РФ з Ради безпеки ООН — Кулеба

Світова дипломатія перестає уникати розмов про те, що буде з Росією після її поразки у війні, зазначив глава МЗС.

МЗС України вже завтра має намір порушити питання про правомірність перебування Російської Федерації в Раді безпеки ООН. Про це у неділю, 25 грудня, повідомив в ефірі телемарафону голова української дипломатії Дмитро Кулеба.

 

«Завтра ми офіційно виступимо з такою позицією. У нас питання дуже просте: а чи має право Росія залишатися постійним членом Ради безпеки ООН і бути в Організації Об’єднаних Націй взагалі? У нас є переконлива та аргументована відповідь — ні, не має», — сказав міністр.

 

Також він повідомив, що світова дипломатія змінює своє ставлення до держави-агресора і тепер відкрито обговорює тему, що буде з Росією після її поразки в розв’язаній нею ж війні.

 

«Ці питання поки що не обговорюють на прес-конференціях і в публічних заявах лідерів держав і урядів, але рівнем нижче люди вже ставлять питання — якою має стати Росія, щоб вона не становила загрози миру та безпеці», — зазначив Кулеба.

 

 

Нагадаємо, Генсек НАТО Єнс Столтенберг у своїй колонці у Financial Times зазначив, що для президента Росії Володимира Путіна 2022 рік був роком невдач. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet