За добу на Херсонщині РФ вбила 16 людей

Серед загиблих — троє працівників ДСНС, які підірвалися під час розмінування територій у Бериславському районі.

Окупанти за 24 грудня 71 раз обстріляли територію Херсонщини (з них 41 раз – обласний центр), використовуючи артилерію, РСЗВ та міномети. Про це повідомляє голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

Читайте також: У Молдові відреагували на погрози РФ

«Ворог 41 раз атакував обласний центр. Масованим вогнем загарбники накрили центр Херсона — загинули мирні люди, зруйновані цивільні будівлі. Також під ворожим вогнем опинилися промислові приміщення, медичні заклади, приватні та багатоквартирні будинки», — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що внаслідок обстрілів Херсонщини багато людей загинули та отримали поранення.

«За минулу добу в Херсонській області російська армія вбила 16 осіб, серед них троє працівників ДСНС, які загинули під час проведення робіт з розмінування територій у Бериславському районі. Ще 64 особи отримали поранення різного ступеня тяжкості», — зазначив Янушевич.

Раніше Зеленський ввів у дію два рішення РНБО. Одне рішення стосується розвитку та використання систем супутникової навігації в інтересах безпеки та оборони, а друге – забезпечення готовності до охорони зовнішніх кордонів ЄС після набуття повноправного членства у Євросоюзі.