В ISW пояснили, на кого направлені слова Путіна про ядерну зброю

Глава Кремля часто лякає світ ядерною зброєю, зокрема гіперзвуковими боєголовками Авангард чи міжконтинентальними балістичними ракетами Сармат.

Путін розповідає про підвищену ядерну готовність для заспокоєння внутрішньої націоналістичної аудиторії та залякування Заходу. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте також: Байден розповів про внесок союзників у перемогу України

В ISW вважають, що заяви Путіна про ядерну зброю, зокрема гіперзвукові боєголовки Авангард або МБР Сармат зовсім не вказують на підготовку Росії до їх застосування.

«Кремль регулярно використовує ядерну риторику, щоб продемонструвати силу ультраправому російському співтовариству, яке звинуватило міністерство оборони РФ у нездатності вжити достатньо агресивних кроків для підтримки війни в Україні та вимагати від Заходу скорочення «ескалаційного» надання допомоги Україні та продовження переговорів на російських умовах, натякаючи на можливість ядерної ескалації», — пояснили в ISW.

Аналітики також дійшли висновку, що кремлівські чиновники не наважаться використовувати ядерну зброю на полі бою.

Раніше Зеленський заявив, що Росія має нести відповідальність. Зеленський назвав свій візит історичним для відносин США та України, подякував за підтримку та назвав новий пакет військової допомоги України на 1,8 млрд доларів «хорошою новиною, з якою він повернеться додому».