Байден оголосив про надання допомоги Україні від USAID

Допомога забезпечить продовольчу та грошову допомогу для понад 1,5 мільйона українців, а також допоможе їм залишатися в теплі.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділяє понад 375 млн. доларів для України. Про це в середу, 21 грудня, заявив президент США Джо Байден на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським у Вашингтоні, яка транслювалася Білим домом у Youtube.

 

Глава Білого дому наголосив, що ці гроші підуть на гуманітарну допомогу.

 

«Сьогодні USAID зобов’язується виділити понад 375 мільйонів доларів на необхідну гуманітарну допомогу для України», — наголосив Байден.

 

Він зазначив, що ця допомога забезпечить продовольчу та грошову допомогу для понад 1,5 мільйона українців, а також створить доступ до медичного обслуговування, безпечної питної води та допоможе залишатися в теплі понад 2,5 мільйона українців у зимовий період.

 

Президент США зазначив, що Сполучені Штати та союзники та партнери з усього світу доставили в Україну «з історичною швидкістю» різноманітну допомогу з широкого кола питань, яка була критичною для зміцнення успіху України.

 

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet