Резніков провів переговори з міністром оборони Болгарії

Міністр оборони України Олексій Резніков провів зустріч із міністром оборони Болгарії Дімітаром Стояновим. Про це повідомляється на сайті Міноборони.

Читайте також: У ГУР розповіли, кого РФ обмінює найрідше

«Болгарія була серед держав, які прийняли українських громадян та дітей, змушених тікати від розпочатої агресором війни. Також Республіка Болгарія допомагала нашим захисникам шоломами, бронежилетами, медичними наборами для поранених воїнів тощо. Ми обговорили деталі подальшої допомоги, яка посилить наше військо . Продовжуємо підтримувати військово-політичний діалог між нашими дружніми країнами», – сказав Резніков.

Також Стоянов повідомив, що парламент Болгарії підтримав ідею надання Україні військової допомоги, яка може здійснюватись двома шляхами. Перший з них полягає у наданні військового майна, а другий – через внесок у місію ЄС за допомогою України для зміцнення ЗСУ.

Він висловив свою підтримку українським військовослужбовцям, які обстоюють незалежність нашої країни на фронтах війни.

«Наші переговори спрямовані на майбутню підтримку України. Болгарія разом з іншими країнами-партнерами буде поруч із вашим народом. Україна заслуговує на те, щоб бути вільною та незалежною», – сказав Стоянов.

Раніше у ГУР та РНБО повідомили, що могло відбуватися у Мінську. У понеділок, 19 грудня 2022 року, президент РФ Володимир Путін вперше за кілька років прилетів до Білорусі, щоб зустрітися з Олександром Лукашенком.