ПВК “Вагнер” використовує засуджених, як витратний матеріал на Донеччині — БР

ПВК “Вагнер” має на меті збереження власних ресурсів, тому використовує більш доступних новобранців-засуджених, яких організація оцінює як витратний матеріал.

Російське військове угрупування «Вагнера» продовжує “відігравати важливу роль” у боях за виснаження сил навколо міста Бахмут, що у Донецькій області. В останні місяці вона розробила наступальну тактику з використанням великої кількості завербованих нею погано підготовлених засуджених. Така “жорстка тактика” має на меті зберегти рідкісні ресурси «Вагнера» — досвідчених командирів і бронетехніку — шляхом більш доступних новобранців-засуджених, яких організація оцінює як витратний матеріал. Про це повідомляють у британській розвідці. 

Читайте також: Вночі збито 30 Шахедів — Повітряні сили

Окремим бійцям, ймовірно, видаються смартфони або планшети, які показують призначену їм вісь наступу і цілі штурму, накладені на комерційні супутникові знімки.

“На рівні взводу і вище командири, ймовірно, залишаються в укритті та віддають накази по рації, отримуючи інформацію з відеоканалів з невеликих безпілотних літальних апаратів (БПЛА)”, — повідомляють у розвідці.

Додається, що окремим особам і відділенням наказують рухатися заздалегідь спланованим маршрутом, часто за вогневої підтримки, але рідше разом з броньованою технікою. Оперативникам «Вагнера», які без дозволу відхиляються від маршрутів штурму, найімовірніше, погрожують розстрілом без суду і слідства.

Читайте також: Київ атакували понад 20 безпілотників — КГВА

Нагадаємо, у Генштабі повідомляють, що ЗСУ ліквідували майже 99 тисяч окупантів. За минулу добу ЗСУ знищили 520 окупантів, а також 8 БПЛА та багато іншої ворожої техніки.