Дніпропетровщину атакували ворожі дрони та Гради

Над областю знищили два безпілотники. По Нікопольському району окупанти випустили понад 60 снарядів.

Вночі 19 грудня окупанти атакували Дніпропетровську область дронами-камікадзе, важкою артилерією та Градами. Про це повідомляє голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Читайте також: У ГУР розповів про нову фазу війни

«Наші захисники з повітряного командування Схід знищили над областю два безпілотники. Це були Шахеди», — зазначив він.

Повідомляється, що по Нікопольському району окупанти випустили понад 60 снарядів із РСЗВ Град та важкої артилерії. Під обстріл потрапили населені пункти у Червоногригорівській, Мирівській та Марганецькій громадах.

Також голова ОВА наголосив, що обійшлося без постраждалих, але зафіксовано багато руйнувань.

«У Червоногригорівській громаді пошкоджено 11 приватних будинків, шість господарських будівель, автомобілі, газопровід та лінія електропередачі. Через атаку знеструмлено насосну станцію водоканалу. У кількох селах немає води… У Марганці російські снаряди пошкодили понад 20 приватних будинків і господарських будівель, спортивну школу, ліцей, школу мистецтв, адмінбудівлю, а також кілька електромереж», — уточнив Резніченко.

Раніше Зеленський закликав союзників допомогли захистити небо. Президент України звернувся до іноземних партнерів із проханням надати нам сучасні системи ППО у достатній кількості.