Росіяни наступають на двох напрямках — зведення Генштабу

Противник продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

 

Протягом поточної доби росіяни завдали 5 ракетних ударів і здійснили понад 10 обстрілів із РСЗВ, йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

 

«Протягом поточної доби противник завдав 5 ракетних ударів. Під вогонь, зокрема, потрапила цивільна інфраструктура міст Дружківка та Краматорськ Донецької області. Дві ракети типу Онікс, запущені з тимчасово окупованого Криму на Одещину, успішно знищені силами протиповітряної оборони. Крім того, окупанти здійснили понад 10 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ на різних напрямках та цивільній інфраструктурі Херсона. Зберігається загроза ворожих авіаційних та ракетних ударів на всій території України», — йдеться у зведенні.

 

Противник продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках. На Лиманському напрямі намагається відновити втрачене становище. За іншими напрямками ворог зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України.

 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує обстрілювати українські позиції та цивільну інфраструктуру населених пунктів вздовж правого берега річки Дніпро. Вогневого впливу зазнали 32 населені пункти. Зокрема, Времівка та Новопіль Донецької області; Білогір’я, Мала Токмачка, Новоданилівка та Кам’янське на Запоріжжі та Херсон, Республіканець, Новокаїри, Чарівне та Ольгівка Херсонської області.

 

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за цю добу вразили п’ять районів зосередження особового складу, пункт управління та три склади боєприпасів загарбників.