У Конгресі США закликали вигнати РФ із Ради Безпеки ООН

Проект резолюції відповідного змісту подано на розгляд американського парламенту

До Конгресу США подано проект резолюції про вигнання Росії з Ради безпеки ООН за порушення основних принципів організації. Про це пише «Європейська правда» з посиланням на одного з авторів проекту резолюції Стіва Коена.

Читайте також: Папа Римський закликав пожертвувати Україні різдвяний бюджет

«Росія неодноразово, свідомо та зухвало порушувала Хартію ООН. Тому сьогодні Джо Вілсон і я внесли двопартійну резолюцію із закликом усунути Росію з Ради безпеки ООН», – заявив він.

Конгресмени зазначають, що Росія демонструє наміри знищити Україну як державу та анексувати українські території, російські солдати чинять численні військові злочини в Україні, з Кремля звучать ядерні погрози. Також у резолюції згадані спроби РФ порушити продовольчу безпеку миру із наміром виставити Україну винуватцем гуманітарних проблем.

Читайте також: У британській розвідці знайшли ознаки нової кризи у верхівці РФ

Автори резолюції закликають президента Джо Байдена віддати розпорядження федеральним відомствам про початок спільної роботи з союзниками над тим, щоб «обмежити, призупинити чи скасувати права та привілеї, які Росія має у Раді безпеки ООН».

Зазначимо, що поки що це лише проект резолюції, і немає жодних гарантій, що його схвалить американський парламент.

Нагадаємо, Британія навчить українських суддів для військового трибуналу. Британці хочуть допомогти Україні засудити військових злочинців.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.