“Танець на кістках”: окупанти планують встановити новорічну ялинку у Маріуполі

Окупаційна влада Маріуполя планує встановити новорічну ялинку у зруйнованому місті.

В окупованому та майже зруйнованому Маріуполі росіяни хочуть встановити новорічну ялинку. Про це повідомив окупаційний голова Маріуполя Костянтин Іващенко. 

Читайте також: Мобілізація в Україні відбувається в режимі доукомплектування – Генштаб

Він повідомив, що висота ялинки сягатиме 20-ти метрів, її розмістять на центральній площі міста. Крім того, “адміністрація” анонсувала дитячу “акцію” під назвою «Ялинка бажань». Іващенко зауважив, що зі встановленням ялинки та акції “допоможе Санкт-Петербург”. 

Колаборант додав, що школярів Маріуполя будуть возити до Петербурга на “культурну програму”.

“На запрошення губернатора Олександра Бєглова школярі Маріуполя зможуть провести зимові канікули в місті-побратимі. Для дітей підготують спеціальну культурну програму та екскурсії новорічним Санкт-Петербургом. Упевнений, що діти отримають безліч найприємніших емоцій і вражень”, — написав він. 

У чинній Маріупольській міській раді відреагували на таке повідомлення й заявили, що це справжній цинізм та зневага до пам’яті людей.

Читайте також: Збирала дані для “референдуму”: СБУ затримала поплічницю ворога на Харківщині

“Встановлення святкової ялинки у зруйнованому Маріуполі – це черговий цинізм та танець на кістках тисяч померлих від рук росіян мирних маріупольців. Це зневага до пам’яті людей, яким не дали дожити до Нового року”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ворожі обстріли знеструмили весь Херсон. Продовжуються сильні обстріли об’єкту критичної інфраструктури у Корабельному районі міста, повідомив голова ОВА.