Росія готує 200 тисяч солдатів та знову йтиме на Київ — Залужний

Наступний напад Росії може бути не з Донбасу, а з Білорусі взимку або навесні.

Росіяни готують близько 200 тисяч нових солдатів для нового нападу на Україну зі сторони півночі. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв’ю для The Economist

Читайте також: “Танець на кістках”: окупанти планують встановити новорічну ялинку у Маріуполі

“Російська мобілізація спрацювала. Це неправда, що їхні проблеми настільки жахливі, що ці люди не будуть воювати. Вони будуть. Цар каже їм іти воювати, і вони йдуть воювати. Я вивчав історію двох чеченських воєн — все було так само. Можливо, вони не так добре оснащені, але вони все одно становлять для нас проблему. За нашими оцінками, у них є резерв в 1,2-1,5 млн. осіб… Росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів. Я не маю жодних сумнівів, що вони знову підуть на Київ”, — заявив Залужний. 

Головнокомандувач ЗСУ вважає, що новий напад може статися в січні або навесні не на Донбасі, а в напрямку Києва, в напрямку Білорусі. 

Залужний зауважив, що армія РФ паралельно готується і робить все можливе, аби не дати ЗСУ перегрупуватися і завдати удару самим. 

“Саме тому ви бачите бої по всій 1500-кілометровій лінії фронту. Десь більш інтенсивні, десь менш інтенсивні, але вони сковують наші війська, щоб не дати нам перегрупуватися. Те, що вони зараз ведуть запеклі бої — це, звичайно, дуже погано. Але це не є вирішенням стратегічної проблеми. Це просто виснажує Збройні сили України. Тому, як і під час другої світової війни, я в цьому не сумніваюся, швидше за все, десь за Уралом готують нові ресурси. Вони готуються на 100%”, — додав Залужний. 

Нагадаємо, Росія збільшує обсяги військового виробництва. Намагаючись утримати кількісну перевагу, росіяни жертвують якістю виробленої техніки.