Чому дрони стали атакувати вночі: Відповідь ЗСУ

Раніше ворог активно застосовував дрони у світлий час доби, але зараз змінив тактику

Росіяни перейшли на тактику нічних атак дронів-камікадзе, щоб ускладнити роботу українських сил протиповітряної оборони. Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Читайте також: У Повітряних силах розповіли звідки Росія запускає “Шахедів”

«Тактика, властива застосуванню цими БПЛА — це ніч. Умови поганої видимості, тому що вночі їх візуально важко виявити в темряві засобами, якими їх збивають — це і стрілецька зброя, зенітні ракети. Тому саме радіолокаційні засоби виявляють їх, а зенітно-ракетні комплекси та інші вогневі засоби збивають», – пояснив він.

Ігнат зазначив, що перед початком нової атаки росіяни намагаються попередньо розвідати позиції українських сил ППО, щоби виявити дірки в цій обороні.

Читайте також: Небо закриють: США готуються до постачання ППО

«Використовуючи русла річок і ті зони, які противник розвідує, де у нас можуть бути певні слабкі місця, сильні місця — це все противник виявляє. Робить розвідку напередодні завдання ударів, таким чином намагається уникнути потрапляння в зону дії нашої ППО», — сказав спікер.

Нагадаємо, сьогодні українські захисники збили всі 13 запущених ворогом літальних апаратів у небі над Києвом та Київщиною.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.