Партизани відіграли важливу роль у звільненні Херсона – ЗМІ

Журналісти з’ясували, як українське підпілля у Херсоні допомагало ЗСУ

Українське підпілля відіграло найважливішу роль у визволенні Херсона та правобережжя Херсонської області. ЗСУ працювали тут у тісній взаємодії з партизанами. Про це пише The Wall Street Journal у своєму матеріалі, присвяченому цим подіям.

Читайте також: Підпілля на Донеччині допомогло знищити 100 окупантів одним ударом — ЦНС

Як розповіли американським журналістам українські військові, група українських партизанів присвятила майже все своє повсякденне життя розвідувальним діям. Отримані ними дані дозволяли ЗСУ завдавати точкових ударів по окупантам, змусивши їх покинути Херсон.

«Вони стежили за дорогами, що ведуть у місто, дивилися відео з вуличних камер, спрямованих на ключові перехрестя, і виїжджали на велосипедах у поля, вдаючи, що пасуть худобу, спостерігаючи за російськими військами», — пише видання.

Читайте також: У Маріуполі окупанти вирішили знести цілий квартал

ФСБ влаштувала полювання на цих людей: у їхніх будинках проводилися обшуки, дехто був заарештований і досі утримується на інших окупованих територіях.

За словами секретаря РНБО Олексія Данилова, на допомогу партизанів ЗСУ покладаються аналогічно і в інших містах – Донецьку, Луганську тощо.

Нагадаємо, на окупованих територіях окупанти влаштували дитячі застінки. Окупанти катують дітей та створюють для них окремі катівні на захоплених територіях.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.