Глава Кремля діє ірраціонально — посол США в НАТО

Допомога Україні вже стала більш злагодженою та координованою між партнерами, тому Захід має всі шанси забезпечити ЗСУ всім необхідним для захисту України.

Росія залишається однією з головних загроз НАТО, незважаючи на те, що в довгостроковій перспективі Альянс має намір стримувати Китай. Про це у вівторок, 13 грудня, заявила посол США у НАТО Джуліанна Сміт, повідомляє Голос Америки.

 

При цьому вона зазначила, що глава Кремля діє ірраціонально і не оцінює власні можливості правильно. Сміт наголосила, що на таку поведінку керівництва Росії вказує війна в Україні.

 

«Росія не змогла досягти своїх цілей після початку війни, російський диктатор Володимир Путін не завжди узгоджує свої стратегічні цілі та наміри з можливостями», — сказала вона.

 

На її думку, вчинки Путіна вказують на те, що він є досить безрозсудним і непередбачуваним. А тому послаблювати увагу з боку США та НАТО не варто.

 

Сміт закликала уважно стежити за змінами в Росії найближчими роками, незважаючи на зростаючу загрозу в Тихому та Індійському океанах.

 

Вона додала, що допомога Україні вже стала більш злагодженою та координованою між партнерами, тому має всі шанси забезпечити ЗСУ всім необхідним для захисту України.

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet