Путін відмовився від великої прес-конференції: названо причину

У британській розвідці висунули свою версію причин, які спонукали Путіна порушити традицію

Президент РФ Володимир Путін вперше за 10 років відмовився від щорічної великої прес-конференції, яка зазвичай проходила наприкінці року. Імовірна причина – невдачі на фронті та зростання невдоволення війною серед росіян. Про це йдеться в новому звіті британської розвідки.

Читайте також: Якщо Путін помре, війна закінчиться – Зеленський

Британці зазначають, що за роки правління Путін зробив традиційну велику прес-конференцію важливою частиною свого календаря. Цей захід використовувався, зокрема, для демонстрації вдаваної відкритості російського вождя.

«Хоча питання майже напевно перевіряються заздалегідь, скасування, ймовірно, пов’язане з побоюваннями з приводу поширеності антивоєнних настроїв у Росії», — вважають у британській розвідці.

На думку аналітиків, у Кремлі дуже побоюються, що навіть такий спланований захід може піти не за сценарієм і переросте в неконтрольовану дискусію про війну.

Нагадаємо, аналітики вважають, що війна в Україні підриває геополітичні кампанії Путіна. РФ може опинитися у скрутному фінансовому становищі, яке поставить під загрозу її операції у всьому світі.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.