Техніку РФ у Білорусі перекидають до кордону України

На полігон поряд з Україною відправили танки, міномети, інженерну техніку

Російську бойову техніку у Білорусі перекидають ближче до українського кордону. Про це повідомляє моніторингова група “Беларускі Гаюн” з посиланням на інформацію “військово-пропагандистських каналів”.

Читайте також: В Беларусь прибыла тяжелая военная техника — Беларускі Гаюн

“Анонсовано рух колон з військовою технікою дорогами країни та повідомляється, що вже сьогодні перша колона з технікою ЗС РФ висунулась з району полігону “Обуз-Ліснівський” (Барановицький рн, Брестська обл) у бік полігону “Брестський” (Брестський рн, Брестська обл. )”, – йдеться у повідомленні.

Так, ближче до українського кордону перекинуть 24 одиниці військової техніки, включаючи танки Т-80, міномети, машини зв’язку, інженерну техніку.

Читайте також: У Білорусі побільшало російських мобілізованих – Генштаб

Слід зазначити, що раніше українські офіційні особи неодноразово заявляли, що зараз у Білорусі немає російського ударного угруповання. Російські війська, що знаходяться там, проходять підготовку через брак і високу завантаженість військових полігонів у самій РФ.

Нагадаємо, в ISW оцінили можливість вступу Білорусі у війну проти України. Аналітики вважають малоймовірним те, що Білорусь вторгнеться в Україну.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.