Росія використовує ракети виготовлені в Україні — розвідка

Уламки ракет, які знаходили після атак по Україні, виявилися тими, які Україна передавала Росії у 1990-х роках.

Після великої хвилі російських ракет на Україну, розвідники помітили дещо дивне в уламках. Виявилося, що це були уламки дозвукової крилатої ракети Х-55, розробленої в 1970-х роках для несення ядерної боєголовки. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв’ю для The New York Times.

Читайте також: Подоляк пояснив, що потрібно, аби напад РФ не повторився в майбутньому

За словами генерала Скібіцького, боєголовка була вилучена, а баласт доданий, щоб замаскувати той факт, що вона не несла корисного навантаження, і це твердження зараз підтримується Пентагоном і британською військовою розвідкою.

Крім того, було виявлено, що ракета була виготовлена на українському збройовому заводі.

За словами генерала Скібіцького, ця ракета і бомбардувальник, який, найімовірніше, доставив її, були передані Росії Україною у 1990-х роках в рамках міжнародної угоди, спрямованої на забезпечення суверенітету і територіальної цілісності України.

Читайте також: Путін вперше за 10 років скасував щорічну пресконференцію: що відомо

У залишках ще двох ракет Х-55, які знаходили українські військові були зняті боєголовки, й обидві були частиною тієї ж самої партії зброї, яку Україна відправила до Росії в рамках угоди.

Нагадаємо, у розвідці повідомляють, що за місяць Росія виготовлює 40 високоточних ракет. З початку війни Росія змогла створити 240 ракет Х-101 і близько 120 крилатих ракет «Калібр».