Резніков розповів про інтернаціональний легіон

Інтернаціональний легіон створено українським урядом з ініціативи президента України Володимира Зеленського для боротьби із вторгненням Росії.

Іноземний легіон у складі Збройних Сил України захищає європейські цінності. Про це у неділю, 11 грудня, заявив міністр оборони України Олексій Резніков на спільному брифінгу з міністром оборони Швеції Полом Йонсоном у Медіацентрі Одеса — Україна.

 

За словами Резнікова, присутність у складі ЗСУ цього легіону має для України ідеологічно-політичний характер.

 

«Це підтримка населення цих країн, які на полі бою хочуть припинити свавілля однієї з країн, яка вважає, що у світі має панувати право не права, а право сили. Вони зруйнували своїми діями міжнародну систему безпеки, яка була побудована після Другої світової війни. Тому наявність іноземного легіону — це для нас саме ця підтримка”, — сказав Резніков.

 

Крім того, він звернув увагу, що таке військове співробітництво — це практичний обмін досвідом. Також Резніков зазначив, що й у української армії є чому повчитися, оскільки «вона знає, як бити «другу армію у світі»».

 

Міністр уточнив, що потенційні кандидати до Іноземного легіону звертаються до українських дипломатичних установ у країнах свого перебування. Потім, після певних процедур, вони їдуть до України, де укладають контракт із ЗСУ.

 

Іноземні громадяни служать у складі батальйонів Сил територіальної оборони, морської піхоти у полку Азов.

 

Нагадаємо, листи із пропозицією за грошову винагороду приєднатися до інтернаціонального легіону в Україні, які почали надходити громадянам Німеччини нібито від імені генерального консульства України у Дюссельдорфі, є фейковими. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet