Позбавити Бойка звання Герой України: Президент відповів на петицію

Влада розбереться, чи можна відібрати найвищу нагороду країни у політика з нині забороненої партії

Відібрати звання Героя України у нардепа від нині забороненої партії ОПЗЖ Юрія Бойка можна лише на підставі конкретних причин. Влада вивчить таку можливість. Про це заявив президент Володимир Зеленський, отвечая на петицію громадян.

Читайте також: Зеленський підписав петицію проти російських акторів

У вересні на сайті Офісу президента з’явилася петиція з вимогою негайно позбавити Юрія Бойка звання Герой України. Після того, як петиція набрала необхідні 25 тисяч підписів громадян, на неї відповів президент.

За словами Зеленського, позбавити такого звання згідно із законом можна у двох випадках – якщо нагороджений був засуджений за тяжкий злочин, або у разі, якщо нагороджений підпадає під дію закону «Про санкції».

Читайте також: В армії можуть з’явитися веганські сухпайки — розпорядження Зеленського

Президент зазначив, що не отримував документів, які дають підстави позбавити Бойка звання героя.

«Водночас я звернувся до прем’єр-міністра України Д.Шмигаля з проханням вивчити порушене в петиції питання, проаналізувати наявність обґрунтованих підстав для застосування персональних обмежувальних заходів щодо Ю.Бойка та поінформувати про результати», – повідомив Зеленський.

Нагадаємо, раніше кияни попросили не ставити головну ялинку країни. Мешканці столиці вважають доречним витратити гроші на ЗСУ та допомогу біженцям, а не на свято.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.