Заступник генсека ООН з гумпитань відвідає Україну

Він зі своєю делегацією відвідає Київ, проведе низку запланованих зустрічей, а також відвідає Херсон, Миколаїв.

Заступник генсека ООН з гуманітарних питань та координатор надзвичайної допомоги Мартін Гріффітс відвідає Україну. Про це у п’ятницю, 9 грудня, пише Укрінформ із посиланням на прес-секретаря генсека Стефана Дюжарріка.

 

«Мартін Гріффітс, голова Управління з координації гуманітарних питань, вирушить до України наступного тижня з 12 по 15 грудня», — сказав Дюжаррік.

 

Він зазначив, що Гріффітс оцінить ситуацію із наданням гуманітарної допомоги. Очікується, що він зустрінеться з чиновниками, партнерами ООН з гуманітарних організацій, представниками неурядових організацій та дипломатичного корпусу, а також людьми, які постраждали від війни.

 

Також заступник генсека Організації Об’єднаних Націй «проаналізує ефективність гуманітарного реагування та нові виклики, що виникають у зв’язку з пошкодженнями інфраструктури та зимовими морозами».

 

Очікується, що представник ООН вирушить на південь нашої країни. Зокрема, у Миколаєві Гріффітс відвідає місце проживання внутрішньо переміщених осіб та хлібопекарню, яка працює за підтримки ООН. У Херсоні він огляне пункт розподілу гуманітарної допомоги.

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet