Путін та Лукашенко емоційно відреагували на заяву Меркель про Мінські угоди

Президенти РФ та РБ емоційно відреагували на заяву Меркель щодо Мінських угод й України.

Президент Росії Володимир Путін та президент Білорусі Олександр Лукашенко розчаровані заявою колишнього канцлера Німеччини Ангели Меркель, щодо Мінських угод, підписаних у 2014 році. Вона заявила, що угоди дали Україні час для підготовки до війни з Росією. Про заяви президентів повідомляють російські РИА Новости та білоруські Пул Первого

Читайте також: В Маріуполя зафіксували рух ворожої техніки до Бердянська

Путін сказав, що заява Меркель розчарувала його і тепер його довіра до неї на нулі. 

“Для мене це було несподіваним, це розчаровує, — і так довіра майже на нулі, але після таких заяв, як зробила Меркель, незрозуміло, як домовлятися, з ким і які гарантії, — хоча зрештою домовлятися доведеться…”, — заявив Путін. 

Лукашенко ж заявив, що Меркель поступила “бридко” і він цього не очікував. 

“Якби це так було б, як вона каже – це огидно. Але це не так. І те, як це є насправді — це не просто огидно. Я також цього не очікував. Президент Росії про це сказав. Він не очікував такого випаду від Ангели Меркель. Вона вчинила дрібко, бридко. Вона хоче бути у тренді”, — заявив Лукашенко. 

Читайте також: У Херсоні вибухом зруйновано відоме кафе

Раніше повідомлялося, Володимир Путін побачив контури «багатополярного світопорядку». Володимир Путін побачив «нові центри розвитку» у таких регіонах, як Азія, Африка та Латинська Америка.