Зеленський приїхав на Донбас і привітам ЗСУ: відео

В день ЗСУ, президент України Володимир Зеленський відвідав Слов’янськ та привітав усіх захисників країни.

Сьогодні, 6 грудня в Україні відзначається день Збройних Сил України. Президент України Володимир Зеленський приїхав на Донбас й привітав захисників. Відео з привітанням глава держави опублікував у Facebook

Читайте також: ЗСУ ліквідували понад 92 тисячі окупантів — Генштаб

На фоні стели на в’їзді до Слов’янська, президент закликав всіх українців вшанувати сьогодні хвилиною мовчання полеглих захисників. 

“Традиційно я зустрічаю цей день (Збройних Сил України, — ред.) на передовій з нашими бійцями. Сьогодні ми на Донбасі, зона бойових дій стала більшою, боротьба важчою, а ціна вищою. Але є те, що лишається незмінним, сталим, сталевим — ваша відвага, ваша витримка, ваша воля, а отже — наша свобода. Ваша незламність, а отже наша незалежність. Ваша звитяга і наша подяка за це. Ваша мужність і наша гордість за це, ми пишаємось нашими Сухопутними військами, нашими Повітряними силами, пишаємось Військово морськими силами, пишаємось нашими Силами спеціальних операцій, пишаємось нашою воєнною розвідкою, пишаємось нашими Десантно-штурмовими військами, пишаємось всіма. Ми пишаємось Збройними Силами України», — заявив Зеленський. 

Президент України наголосив, що “хтось називав себе другою армією світу», а тепер усі бачать, у кого перше місце та додав, що в Україні обов’язково будуть відзначати день ЗСУ під мирним небом і у вільній країні. 

Читайте також: Від ОП до МВС: СБУ викрила цех масової підробки перепусток на Київщині

Для довідки. День Збройних сил України — це святковий день на честь ЗСУ, встановлений постановою Верховною Радою України у 1993 році. Свято відзначається щорічно 6 грудня — у день ухвалення 1991 року закону України «Про Збройні сили України».

Нагадаємо, Володимир Зеленський відреагував на інцидент у Молдові. Про падіння російської ракети повідомили у Молдові. Через НП у країні почалися проблеми з енергопостачанням.