США вели таємні переговори щодо збільшення видобутку нафти — ЗМІ

Представники Штатів намагалися домовитись із Саудівською Аравією про збільшення видобутку нафти країнами ОПЕК+. У Конгресі планують провести розслідування.

Влада США намагалася укласти з лідерами Саудівської Аравії секретну угоду для нарощування глобального видобутку нафти. Про це у неділю, 4 грудня, повідомляє Bloomberg.

 

«Члени Республіканської партії Палати представників США анонсували розслідування інформації про провалену «секретну угоду для нарощування видобутку» між адміністрацією Байдена та Саудівською Аравією», – йдеться у матеріалі.

 

Зазначається, що за даними New York Times, чиновники Держдепу і Ради Нацбезпеки США намагалися таємно домовитися з Саудівською Аравією про збільшення видобутку нафти країнами ОПЕК+ до виборів у США, що відбулися в листопаді. У серпні ОПЕК+ оголосив про зменшення видобутку, чим зашкодив президенту Байдену.

 

«Якщо Адміністрація домовляється про секретні угоди на шкоду американським виробникам енергії та в політичних цілях, американський народ заслуговує це знати», — сказав один з ініціаторів розслідування, член палати представників Джеймс Комер.

 

Bloomberg додає, що в Палаті представників, контроль над якою наступного року перейде до Республіканської партії, вже було оголошено про кілька розслідувань з енергетичної політики чинної Адміністрації США.

 

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet