СБУ викрила прихильницю окупантів

Щоб уникнути правосуддя, зловмисниця ховається на тимчасово захопленій території Донецької області.

 

СБУ викрила «віце-мера» окупантів на Донеччині. Жінка відповідала за депортацію до РФ мешканців Маріуполя та Волновахи. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

 

«У результаті слідчо-оперативних дій задокументовано незаконну діяльність так званого «заступника голови адміністрації міста Торез» (сучасна українська назва – Чистякове). Перебуваючи на посаді, вона поширювала кремлівський режим у захопленому українському місті та допомагала ворогові у незаконному «приєднанні» регіону до складу РФ», — йдеться у повідомленні.

 

Крім того, зрадниця виконувала завдання Москви щодо депортації мешканців окупованих районів Донбасу до країни-агресора.

 

«Для цього вона організувала в місті транзитний «перевалочний пункт», який використовувався для примусового вивезення українців у віддалені регіони Росії, зокрема Східного Сибіру та Далекого Сходу. За даними слідства, поплічницею ворога є мешканка Єнакієвого, яка у 2016 році приєдналася до організації «ДНР». Згодом її призначили «керуючою справами» місцевої окупаційної адміністрації, а потім перевели до окупаційної адміністрації Тореза», — повідомляють у СБУ.

 

Жінці заочно повідомлено про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та в участі у терористичній групі чи терористичній організації.

 

«Щоб уникнути правосуддя, зловмисниця ховається на тимчасово захопленій території Донецької області. Однак співробітники СБУ знають про місцезнаходження зрадниці і проводять комплексні заходи щодо притягнення її до відповідальності за злочини проти України», — йдеться у повідомленні спецслужби.