Перед вторгненням РФ розділила українців на 4 групи: одну з них ФСБ тренувалася захоплювати чи вбивати

Окупанти розділили населення України для придушення опору.

Перед початком повномасштабної війни у Росії ретельно продумували, як придушити опір українського населення. Для цього загарбники поділили українців на чотири групи. Про це повідомляється в звіті Лондонського Королівського Інституту Об’єднаних служб (RUSI).

Читайте також: На окупованих територіях бойовики хочуть вивести гривню із обігу з нового року

Одна з груп — ті, кого потрібно відразу вбити.

  • перша група – ті, кого потрібно ліквідувати фізично;
  • друга — ті, кого треба пригнічувати та утискувати;
  • третя – нейтральні громадяни, яких можна схилити до співпраці;
  • четверта – потенційні колаборанти.

У Росії її був список першої групи, який складався з активних учасників Революції гідності. ФСБ РФ тренувалася навіть їх захоплювати та вбивати. Другу категорію планували знайти під час обходів будинків. Потім їх відправляли б у фільтраційні табори, «особливо ненадійних» чекала б депортація в країну-агресор. В Україні їхнім «перевихованням» займалися б «вчителі» та «офіційні особи», завезені з РФ.

Також у Кремлі думали залучити до окупації України народних депутатів ВРУ. Проросійські нардепи мали створити «Рух за мир» і закликати інших політиків. Також цей «рух» мав впливати на придушення неугодних настроїв. Якби регіони відмовилися від приєднання, то їм би відключили електрику, водопостачання та від фінансової системи через механізми Нацбанку.