Шольц пообіцяв підтримку України до перемоги

Глава уряду ФРН упевнений, що Росія не може виграти і не виграє розв’язану нею війну.

Німеччина разом із союзниками продовжать підтримувати Україну до перемоги у війні. Про це заявив[[/link_direct]] канцлер ФРН Олаф Шольц на Берлінській конференції безпеки

Читайте також: Арестович озвучив справжні втрати ЗСУ

«Ми продовжимо підтримувати Україну скільки буде потрібно: економічно, фінансово, гуманітарно через відновлення зруйнованої енергетичної інфраструктури, а також зброєю», — підкреслив політик.

За його словами, Україна має отримати можливість реалізувати своє законне право на самооборону, що також є захистом європейської архітектури безпеки.

Шольц упевнений, що РФ не може виграти і не виграє розв’язану нею війну.

«Безперервні атаки на життєво важливу інфраструктуру, на водо- та енергомережі, на українські міста та села — це жахлива та водночас відчайдушна стратегія випаленої землі», — зазначив канцлер.

Шольц також нагадав, що на Заході дуже серйозно сприймають безвідповідальну ядерну риторику російського режиму.

«Але ми не дозволимо нас залякати», — зазначив політик і оголосив, що федеральний уряд вирішив закупити винищувачі F-35 як частину німецької ядерної програми.

Раніше Зеленський анонсував потужну протидію планам РФ. Учасники засідання Ставки верховного головнокомандувача аналізували наміри окупантів та підготували потужну протидію їм.