Росія має проблеми зі стратегією щодо знищення енергооб’єктів України — БР

Однак у Росії вже не вистачає ракет для тактичних цілей, тому дана стратегія притупилась.

Росія неодноразово атакувала енергооб’єкти України крилатими ракетами з жовтня цього року. Це один з прикладів того, що Росія хоче реалізувати свою концепцію стратегічної операції зі знищення критично важливих цілей (SODCIT), яка є ключовим компонентом військової доктрини, прийнятої нею в останні роки. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: ЗСУ за добу знищили 560 окупантів — Генштаб

“За задумом Росії, SODCIT передбачає використання ракет дальнього радіуса дії для завдання ударів по критично важливих об’єктах національної інфраструктури ворожої держави, а не по її збройних силах, з метою деморалізації населення і, зрештою, примушення керівництва держави до капітуляції”, — йдеться у розвідці. 

Хоч ракетні удари Росії й надалі продовжують спричиняти дефіцит електроенергії по всій Україні, все ж ефективність стратегії РФ, ймовірно, притупилася, адже вона вже витратила значну частину своїх придатних ракет проти тактичних цілей.

У розвідці вважають, що через те, що Україна змогла успішно мобілізуватися протягом дев’яти місяців, матеріальний і психологічний ефект SODCIT, ймовірно, буде меншим, ніж якби вона була розгорнута в початковий період війни.

Читайте також: У ЄС пригрозили Маску блокуванням Twitter

Нагадаємо, ворог вісім разів за ніч бив по Дніпропетровщині. Атак зазнали дві громади — Марганецька та Червоногригорівська. Обійшлося без жертв та поранених.